2020. október 15., csütörtök 15:47

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Kásler Miklós észrevette a szociális dolgozókat, de béremelés helyett csak újabb feladatot adott -

Kásler Miklós ma utasításba adta, hogy a 200 főnél több embert gondozó idősotthonokban mostantól kötelező lesz a lélegeztetőgép rendszerbe állítása. A döntés szakmailag indokolt, azonban végképp értelmezhetetlenné teszi azt, hogy a szociális dolgozók miért nem jogosultak legalább az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítésre.

Kásler Miklós ezzel a döntéssel újfent elismerte, hogy a szociális dolgozók legalább annyira az első vonalban harcolnak a vírussal szemben, mint az egészségügyi dolgozók. A mai utasítás írásos bizonyíték arra, hogy mindez nem csak napi szintű kockázatot, de jelentős többletmunkát is jelent nekik. A kormány ennek ellenére valamilyen épp ésszel megmagyarázhatatlan oknál fogva semmilyen módon nem hajlandó elismerni a munkájukat, miközben az egészségügyi dolgozók bérkiegészítést és fizetésemelést is kaptak március óta.

Az LMP továbbra is azt követeli, hogy a kormány adja meg legalább az egyszeri félmillió forintos bérkiegészítést a szociális dolgozóknak. Tudjuk, hogy ennek a kormánynak mindennél nehezebbre esik elismerni, ha hibázott, de talán több tízezer ember becsülete és egzisztenciája többet ér Kásler Miklós hiúságánál.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő