2020. október 15., csütörtök 18:15

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. október 15., csütörtök (OS) - Kegyelettel emlékezünk a nyilas uralom áldozataira

    1944-ben október 15-én Horthy Miklós egy erősen megkésett és erőtlen kiugrási kísérletét követően, a náci vezetés támogatásával és Szálasi Ferenc vezetésével a Nyilaskeresztes Párt ragadta magához a hatalmat. Az áhított hatalmat megszerző fasiszták nem húzták az időt, még aznap este kivezényelték a Budapesten munkaszolgálatot teljesítő zsidókat a Lánchídra és a Margit hídra, majd a Dunába lőtték őket. A 170 napig tartó nyilas uralom során újraindultak a deportálások, a zsidó és cigány honfitársaink tízezreit küldték kényszermunkára vagy haláltáborba. A megmaradt budapesti zsidóság vagyonát elkobozták és gettóba terelték, ahol a fegyveres nyilasok ezrével végeztek velük.

Örökké emlékeznünk kell a holokauszt áldozataira, ahogy a magyar történelem egyik legsötétebb szégyenfoltjára is! Nem szabad teret engednünk kifogáskeresésnek, felelősséghárításnak, szerecsenmosdatásnak és a történelemhamisításnak! Ez az egyetlen esélyünk arra, hogy a történelem ne ismételje meg önmagát.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.