2020. október 16., péntek 09:17

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - 2020-ban négy vidéki helyszínen, hat alkalommal tartottak fogászati szűrést az NGYSZ önkéntes fogorvosai

    A Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője idén az OTP Bank Fogászati Roadshow keretén belül négy vidéki helyszínen végzett ingyenes fogászati szűrést és szájhigiénés tanácsadást. A programot most is ajándék fogkefékkel és fogkrémekkel támogatta a Colgate-Palmolive Magyarország.    

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati busza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében 1995 óta járja az országot. Idén a járvány miatt csak szeptemberben tudtak fogorvosi szűréseket végezni és fogápolási és szájhigiénés tanácsadást tartani.

A fogászati busz 4 helyszínen – Balatonfenyvesen, Magyarmecskén, Királyegyházán és Fóton – járt, ahol közel 550 gyerek fogait vizsgálták meg.  A szűrésen hátrányos helyzetű, sérült gyerekek vettek részt, akik szájhigiénés tanácsot is kaptak a fogaik és fogínyük egészségének megőrzése érdekében.

Reméljük, az előző évekhez hasonlóan, jövőre lényegesen több helyszínre tud majd eljutni a busz és több gyermek fogazatát tudják megvizsgálni.  

     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.