2020. október 16., péntek 10:54

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Kész az összefogásra a magyarországi orvostechnikai szektor

    Az ország működőképességét meg kell őrizni, ezért kiemelten fontos a kormányzati, szakmai és piaci szereplők összefogása. Az orvostechnikai szektor kész konstruktívan együttműködni a kormányzattal annak érdekében, hogy hazánk sikerrel vegye fel a küzdelmet a koronavírussal szemben, és megerősödve kerüljön ki a válságból. A siker záloga a partnerség – fogalmaznak a javaslatcsomagot kidolgozó szervezetek, ezért a legfontosabb területeket kiemelve, a következő intézkedéseket javasolják.
- A tudományos és technológiai vívmányokra épített, értékalapú egészségügy a páciensek és minden ágazati szereplő hosszú távú közös érdeke. Az értékalapú megközelítés gyakorlati érvényesülése a kórházi közbeszerzésekben a legalacsonyabb ár helyett a diagnosztikai-terápiás hatékonyság döntő szempontként történő alkalmazását igényli.
- Az orvostechnikai beszállítók működését nagyban megnehezíti, hogy a jelenlegi válsághelyzetben a kifizetetlen kórházi tartozások okozta finanszírozási kihívásokkal is meg kell küzdeniük. A biztonságos egészségügyi ellátás pénzügyileg stabil intézményrendszert feltételez. A beszállítók által a kórházak részére már hónapokkal korábban kifogástalanul teljesített szállítások ellenértékét mielőbb rendezni szükséges.
     Kiadó: Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.