2020. október 16., péntek 10:54

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete közleménye (5. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Kész az összefogásra a magyarországi orvostechnikai szektor

Háttérinformáció

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete az innovatív egészségügyi technológiai szektor érdekképviseleti szervezete. Az ETOSZ célja, hogy az orvostechnikai innováció eredményei elérhetőek legyenek a magyarországi betegek számára. Tagvállalatai között nemzetközileg elismert kórházi beszállítók, Magyarországon jelentős gyártási, kutatás-fejlesztési tevékenységet végző vállalatok, továbbá közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatást nyújtó vállalkozások is megtalálhatóak. Bővebb információ: dr. Rádai Tamás igazgató, etosz@etosz.org

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ) tevékenységével 25 éve segíti a gyógyászati segédeszköz forgalmazásban résztvevő vállalkozásokat, orvosokat és betegeket. Akkreditált felnőttképző szervezetként az ezredforduló óta mintegy 2000 segédeszköz-forgalmazó szakember képzését, továbbképzését végzi, elősegítve a hozzájuk forduló betegek jobb ellátását. A FESZ országosan több mint 500 gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletet, és méretvételi helyet képvisel, tagjai között megtalálható az egyetlen üzlettel bíró családi vállalkozás és a bolthálózatot üzemeltető nagykereskedő kkv is. Bővebb információ: forgalmazok@gyogyasz.hu

A Magyar Diagnosztikum Gyártók és Forgalmazók Tudományos, Ismeretterjesztő és Érdekvédelmi Egyesülete (HIVDA) a hazai in-vitro diagnosztikai szektor szakmai, érdekképviseleti szervezete. 21 tagvállalata lefedi a hazai in-vitro diagnosztikai (IVD) piac több, mint 90%-át. További információkért keresse fel a HIVDA honlapját.

A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter Államilag Akkreditált Innovációs Klaszter, a hazai medtech iparág meghatározóan hazai tulajdonú, tradicionális ugyanakkor high-tech, innovatív, exportképes ágazat képviselője, meghatározóan kis-, közepes vállalkozások és egyetemek önkéntes szövetsége. További információkért keresse fel a MediKlaszter honlapját.

Az Orvostechnikai Szövetség hitvallása, hogy az orvostechnikai eszközök életet mentenek. A szövetség a fekvő- és járóbeteg-ellátást végző intézményeket kórházi orvostechnikai és képalkotó diagnosztikai eszközökkel, valamint gyógyászati segédeszközökkel ellátó, illetve a betegellátást informatikai szolgáltatásokkal segítő vállalkozásokat fogja össze és képviseli. Bővebb információ: Rásky László főtitkár, osz@osz.hu

Kiadó: Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete