2020. október 16., péntek 11:19

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) -

A most kiadott adatok a napi ágyfoglaltságot mutatják a fekvőbeteg intézményekben március 14-én, 30-án, április 7-én, 15-én és 19-én. Az adatokból látható, hogy az 58 százalékos átlag mögött óriási intézményi különbségek voltak, és a legsúlyosabb döntésekre a krónikus fekvőbeteg szakellátásban kényszerültek. Március végén a krónikus ellátóhelyek kétharmadában 58 százaléknál alacsonyabb volt a szabad ágyak aránya, ötödükben 80 százalék fölötti volt a foglaltság. Áprilisra az ellátott betegek száma sok esetben a márciusi felére-harmadára esett vissza, és számos kórháznak kellett 2 százaléknál több ágyat felszabadítani.

Az egészségügy leállítása és a kórházkiürítés szakmaiatlanul és embertelenül zajlott, a kormány pedig sorsára hagyott sok-sok beteg, ellátásra, kezelésre szoruló, vagy műtétre váró embert. A következmények szokás szerint elmaradtak, én viszont mindent megteszek azért, hogy ne maradhasson semmi titokban.

Szél Bernadett
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő