2020. október 16., péntek 12:09

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - A tudatos vásárlás hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez. A koronavírus-járvány alatt a hazai agrárium ütésállónak bizonyult és a mezőgazdaságban dolgozók kitartásának köszönhetően bőven jutott elegendő élelmiszer a magyarok asztalára – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett élelmiszerkonvoj-felvonulás városligeti állomásán.

    A rendezvényen - amelyen részt vett Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese és Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke - a helyettes államtitkár kiemelte: a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar 25 millió ember ellátására képes. Az elmúlt időszakban különösen felértékelődött a helyi piacok, és a hazai élelmiszer szerepe, a rövid ellátási láncok és a tudatos vásárlás hozzájárulnak az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez is. Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy az élelmezési problémákat helyben, fenntartható programokkal kell orvosolni. Nem az elvándorlás, hanem az élelmiszertermelés helyi fejlesztése és a képzés ad gyógyírt az éhezésre. Az egyszeri segélyakciók fontosak – különösen egy világjárvány idején – de akkor igazán jó a segítség, ha tartós a hatása: minden nemzetközi program tervezésekor érdemes e szempontot figyelembe venni.  


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.