2020. október 16., péntek 12:09

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - A tudatos vásárlás hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez

    Belánszky-Demkó Zsolt emlékeztetett: Magyarország hosszú évtizedek óta támogatja a világélelmezés ügyét és a kormány fontosnak tartja a FAO működését. Az Agrárminisztérium FAO-ösztöndíjprogramja nagy sikerrel működik. Évek óta, 41 fejlődő országból, több száz hallgató Master’s szintű tanulmányokat végzett magyar agráregyetemeken. A fejlődő országok ösztöndíjas diákjai hazájukba visszatérve részt vesznek az éhezés elleni harcban és nagyon fontos szövetségeseink lehetnek a kétoldalú élelmiszeripari és agrár-együttműködésekben is. Emellett a "helybe visszük a segítséget" elvnek megfelelően Magyarország 2017 óta agrár-szaktanácsadási projektet valósít meg Ugandában.

A közel 40 esztendeje magyar kezdeményezésre született Élelmezési Világnap alkalmából – ahogy 2005 óta minden évben – pénteken több mint 20, élelmiszerrel megrakott kamion szelte át Budapest történelmi belvárosát. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által szervezett adománykonvoj – egy rövid megálló után a Hősök terén – 90 tonna terhével az Élelmiszerbank raktára felé vette az irányt. Az Élelmezési Világnap immár Világélelmezési Hétté bővült. Idén a COVID-19 járvány miatt az agrártárca egy videópályázattal járult hozzá az Élelmezési Világnap népszerűsítéséhez.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.