2020. október 16., péntek 12:27

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Irodalmi ösztöndíjpályázatot indított Erzsébetváros önkormányzata - Magyarországon első ízben indult útjára egy önkormányzat által alapított irodalmi ösztöndíjpályázat, amelynek nyerteseit egy független, szakmai zsűri választja ki. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat egyedülálló kezdeményezése hangsúlyozottan egy, a minőségi és szabad kultúrát támogató, a hivatás és alkotás szabadságát pártoló program.

    Az Erzsébetvárosi Önkormányzat nem titkolt célkitűzése, hogy pár éven belül a VII. kerületet Budapest kulturális kerületeként tartsák számon – mondta Szücs Balázs, Erzsébetváros kulturális alpolgármestere (Párbeszéd), a projekt önkormányzati felelőse. E folyamat első lépése az Erzsébetvárosi Irodalmi Pályázat, amelyet idén ősszel első alkalommal hirdet meg a kerület.

A hat hónapig tartó projekt keretében ’beköltöztetik’ a VII. kerület alkotói és előadói tereibe a kortárs irodalom legnívósabb képviselőit. Az ösztöndíjasok által készített szövegeket ötvözik más művészeti ágak képviselőinek munkáival, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon pedig az ösztöndíjasok prezentálják féléves alkotói tevékenységük eredményét.

A VII. kerületi önkormányzat jelenleg az első Magyarországon, amely önálló irodalmi alkotói ösztöndíjpályázatot hirdet. Gács Anna irodalomkritikus, egyetemi oktató, a szakmai zsűri elnöke hangsúlyozta: Erzsébetváros ezzel példát is mutat a kortárs kultúra támogatásának önkormányzati szerepvállalásához.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.