2020. október 16., péntek 14:35

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Érdemi segítségre várnak a családok, meg kell növelni a családtámogatások összegét!

    A hvg.hu összeállításából is látszik az a számszerűen kimutatható tény, hogy a Fidesz kevesebb pénzt fordít a családokra, mint az őt megelőző kormányzat, ugyanis annak mértéke nem éri el még a szocialista kormány által nyújtott támogatások 2008-as szintjét sem. Az Orbán-kormány pedig nem is akar ezen az állapoton változtatni, mivel a válság közepén a családok védelme érdekében eddig csak annyira futotta a Fidesznek, hogy a családügyi államtitkárból minisztert csinált.

Az MSZP szerint a jelenlegi helyzetben, amikor több százezren veszítették el az állásukat és rengeteg embernek került veszélybe a megélhetése, akkor azonnali és érdemi segítségnyújtásra van szükség.

Az MSZP szociáldemokrata pártként egy olyan Magyarországot akar megteremteni, amelyben az emberek segítséget és esélyt kapnak, ahol a jobb élet nem privilégium. Ennek érdekében elengedhetetlen a gyermeket nevelőknél az anyasági támogatás radikális emelése, az alanyi jogon járó családi támogatások (családi pótlék, GYES, GYET) megduplázása és az ellátások értékállóságának biztosítása.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.