2020. október 16., péntek 17:55

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2020. október 16., péntek (OS) - Október 16. az Élelmezés, 17. pedig a Szegénység elleni küzdelem világnapja. A világnapok célja, hogy felhívják a figyelmet az éhezés felszámolásának szükségességére, valamint, hogy a szakmai szervezetek megosszák egymással a szegénység megszüntetésére irányuló hatékony stratégiáikat.

A Krisna-hívők Ételt az Életért Szegényélelmezési Programja 30 éve áll a magyar társadalom szolgálatában. Naponta közel 2500 adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak. A koronavírus járvány idején sem tétlenkednek, pedig az ételosztásokat szigorúbb higiéniai körülmények között kell megszervezni. A tavasz folyamán, a járvány kezdetekor 10 ezer darab védőmaszkkal is segítették vendégeiket.

A mindennapos ételosztásokon a friss, meleg ebéd mellé - a Magyar Élelmiszerbankkal való együttműködés jóvoltából - pékáru, gyümölcs, zöldség vagy tejtermék is kerül a rászoruló családok asztalára. Az akciónak hála sok száz tonna élelmiszer menekül meg attól, hogy feleslegesen a szemétbe kerüljön. Az Ételt az Életért a világ legnagyobb vegetáriánus ételosztó szervezete, a húsmentes ételekkel, minden egyes élelmiszer-kilogrammal 14.700 liter ivóvizet spórol meg a Földnek!

Nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon működik a Food for Life Program. Számukra minden egyes nap élelmezési nap, a világszervezet ugyanis minden egyes másodpercben kioszt egy tál meleg ételt a világ valamely pontján!

További információ és részletek az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program honlapján illetve a Youtube csatornánkon.

Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége