2020. október 17., szombat 22:45

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. október 17., szombat (OS) - Az elmúlt öt évben összetartás és egységes gondolkodás, tenni akarás jellemezte az Országos Polgárőr Szövetséget.

        A tisztújító küldöttgyűlést történelmi jelentőségűnek nevezte dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és leszögezte, egy olyan vezetőségre van szüksége a szervezetnek, amely meg tudja tartani a szervezet egységét, profi módon tudják irányítani  a 30 éves polgárőrséget, illetve partnerek tudnak lenni az együttműködő szervezetekkel. Hozzátette, hazánk közbiztonsági mutatói az elmúlt öt év során jelentősen javultak, amelyhez a kedvező társadalmi viszonyok, úgy mint a stabil kormányzás, a hatékony belügyi vezetés, a sikeres rendőrség,  a csökkenő munkanélküliség, a sikeres közmunkaprogram, a szigorú ítélkezési gyakorlat is hozzájárultak. Azonban voltak tényezők, mint az illegális migráció, amelyek számos feladatot adtak és adnak ma is.
     Az elnök itt kiemelte a Határvédelmi Tagozat sikereit, a több ezer határon eltöltött szolgálati órát és 3200 feltartóztatott migránst. Az elmúlt öt év eseményeit összegezve a szervezet kimagasló munkát végzett. A polgárőrök összesen 45,5 millió órát töltöttek szolgálatban, több százezer jelzésadással éltek,  30 ezer esetben értek tetten bűnelkövetőket. Ehhez az is kellett, hogy a Belügyminisztérium mind szakmailag, mint erkölcsileg támogassa a civil mozgalmat. Ezt a sikertörténetet kell tovább vinnie az új vezetésnek, amelynek élére  egybehangzó döntéssel, ellenszavazat nélkül, ötödik alkalommal is dr. Túrós Andrást választották meg elnöknek.

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.