2020. október 18., vasárnap 10:11

Bana Tibor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. október 18., vasárnap (OS) - Preferenciális előválasztást!

    A múlt vasárnapi, sikertelen időközi országgyűlési választás nagyon sok tanulsággal bírhat 2022-re készülve. Éppen ezért pénteken e-mailben fordultam az ellenzéki pártok, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd elnökeihez és frakcióvezetőihez, valamint az MMM elnökéhez, Márki-Zay Péterhez, melyben azt kértem tőlük, hogy támogassák a preferenciális előválasztás ötletét a 2022-es győzelem érdekében.

A választókerületekben csak olyan jelöltekkel lehet győzni, akiknek nemcsak az ismertségük magas, de személyes elutasítottságuk sem idegenít el széles választói csoportokat. A preferenciális előválasztás lényege az, hogy a választók nem csupán egyetlen jelöltre voksolhatnak, hanem 1-től 3-ig terjedő sorrendet állíthatnak fel a szavazólapon szereplő személyek között az alapján, hogy kit mennyire támogatnak.

A tét az, hogy a következő országgyűlési választásokon legyen esélyünk a győzelemre. Meggyőződésem, hogy csakis ezzel az előválasztási technikával lesz annyi alkalmas jelölt és annyi nyerhető körzet, amennyi szükséges a kormányváltáshoz.

Köszönöm Fekete-Győr Andrásnak és Márki-Zay Péternek a gyors választ, érdeklődéssel várom a többiek visszajelzéseit is!
     Kiadó: Bana Tibor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.