2020. október 19., hétfő 11:45

A Nyugdíjasok Pártja 50+ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 19., hétfő (OS) - További intézkedéseket várunk a kormánytól a nyugdíjasok védelme érdekében.

        A Nyugdíjasok Pártja 50+ aggódva figyeli a járvány elszabadulását. További intézkedéseket várunk a kormánytól a nyugdíjasok védelme érdekében. Az idősek védelme és az egészségügyi rendszer hatékonyságának megőrzése stratégiai cél, de fontos a gazdaság működésének biztosítása is. E célok eléréséhez nincs szükség az újbóli teljes zárlatra, viszont szükség van a vírus terjedését megakadályozó szigorításokra, ezek szolidáris betartására.
A koronavírus elleni védelem a nyugdíjasok és időskorúak esetében nem intézhető el azzal, hogy maradjanak otthon.
     Kérjük, hogy a kormány intézkedései emeljenek védőpajzsot a nyugdíjasok köré a fertőzéssel szemben.
1)    Szükségesnek látjuk a nyugdíjasok vásárlási idősávjának ismételt bevezetését minden nap 10-12 óra közötti időszak figyelembe vételével,
2)    Szükségesnek látjuk, hogy a helyi önkormányzatokon keresztül valamennyi – hangsúlyozzuk: valamennyi – 65 éven felüli magyarországi lakos kapjon fertőzés elleni védelmet nyújtó arc-maszkot (maszkokat) térítésmentesen.
3)    Szükségesnek látjuk, hogy a helyi önkormányzatok ismételten szervezzék meg az ezt igénylő időskorúak melegétel ellátását.
4)    Szükségesnek látjuk a 60 éven felüli aktív munkavállalók esetében az otthoni munkavégzés ismételt bevezetését, annak engedélyezését – különös tekintettel az orvosokra, tanárokra.

     Kiadó: Nyugdíjasok Pártja 50+

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.