2020. október 21., szerda 13:04

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 21., szerda (OS) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvétét fejezi ki a ma hajnalban elhunyt Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója családjának.

    Szakmai pályafutása során a szülészet mellett a nőgyógyászati onkológia és az onkosebészet területén is kimagasló munkát végzett. Ennek elismeréseként a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társaságának vezetőségi tagja, a Magyar Méhnyakkórtani és Kolposzkópos Társaság főtitkára, a Nőgyógyászati Onkológia Folyóirat szerkesztőbizottságának, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak és a Nőgyógyászati Endoszkópos Társaságnak is tagja volt. Jelentős szerepet vállalt a kórház nőgyógyászati onkológiai sebészeti profiljának fejlesztésében, a legkorszerűbb műtéti technikák bevezetésében. Szakterületén rendszeresen tartott előadásokat és jelentek meg tudományos publikációi.
A kezdetektől aktívan részt vett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye négy kórháza jogi, szakmai és gazdasági integrációjának végrehajtásában, melynek eredményeként országosan is minta értékű modell jött létre, és javult a megyében az egészségügyi ellátás hatékonysága.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.