2020. október 21., szerda 15:00

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 21., szerda (OS) - Hibás kormányzati költségvetési gyakorlat idézte elő a gazdasági sérülékenységet

    Az Orbán-kormány szisztematikusan, parlamenti felhatalmazás nélkül, saját hatáskörben több ezer milliárd forintot költött el a magyar adófizetők pénzéből. A 2019-es költségvetésről szóló zárszámadás vitájában Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője elmondta: a hibás kormányzati költségvetési gyakorlat idézte elő a gazdaság sérülékenységét.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság közepette egészen más megvilágításba került a 2019-es "békeév" költségvetéséről szóló számadás. Ha nem lenne most válság, akkor a laikus megfigyelő számára minden rendben lévőnek látszana, kiváltképp, ha a Pénzügyminisztérium beszámolóját és az Állami Számvevőszék jelentését olvasták volna csak el.

A 2019-es költségvetési terv és a teljesítés közötti különbség viszont igen nagy és szisztematikus, ami nem véletlen hibára vagy külső sokkhatásra vezethető vissza, hanem a Pénzügyminisztérium sajátos gyakorlatára. Mindössze egy dolog teljesült úgy a 2019-es költségvetésben, ahogy a kormány tervezte: az ezerkétszáz milliárd forintos hiány.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.