2020. október 21., szerda 15:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 21., szerda (OS) - Influenza elleni védőoltás: aki kapja marja?

Október 20-tól elérhető az influenza elleni ingyenes védőoltás, azonban már egy nappal később olyan jelzések érkeznek a háziorvosoktól, hogy kifogytak az állam által kiszállított oltóanyagból. Ugyanis sokkal nagyobb az érdeklődés az oltás iránt, mint a korábbi években ugyanakkor az orvosok arról számolnak be, hogy kevesebb oltóanyagot kapnak, mint korábban. Ennek az oka pedig az, hogy a kormány ugyanannyi védőoltást rendelt idén akkor, amikor mindenki számára ingyenessé elérhetővé tette, mint a korábbi években.

Egy egész ország örül annak, hogy a miniszterelnök az első napon, az elsők között megkapta a védőoltást, de mi lesz akkor, ha az 1,4 millió vakcina nem lesz elegendő? Mi lesz azokkal, akiknek már nem fog jutni a védőoltásból? Ugyanis idén nagyon fontos a betegség megelőzése és már nem lesz elegendő a húsleves-kúra.

Kásler miniszter szerint a rendelkezésre álló mennyiséget pótolni lehet, a kormány pedig azt hangsúlyozza, hogy az egész nyarat a második hullámra való felkészülésre fordította, ha ez valóban így van akkor mégis milyen lépéseket tettek a további vakcinák beszerzésére?

Kiadó: MSZP Országos Központ