2020. október 24., szombat 10:51

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 24., szombat (OS) - Veszélyben a zöld Európa: Elutasította a fenntartható mezőgazdasági reformot az Európai Parlament -

        Az LMP szerint a tegnapi napon súlyos és mély sebet kapott a közös európai klímaküzdelem azzal, hogy az Európai Parlament nem fogadta el a Közös Agrárpolitika (KAP) zöld reformját. A profitérdek győzött a józan ész felett, az iparszerű nagyüzemi gazdaságok érdekei érvényesültek az egészséges élelmiszertermelés előtérbe helyezése, a vidéki élet, a családi-és kisgazdaságok, valamint a természeti értékek megőrzése helyett.
     Az Európai Néppárt, a Szocialisták és Demokraták Szövetsége, valamint a Renew Europe közösen akadályozták meg, hogy az Európai Unió agrárpolitikája természet- és klímabarát legyen, és hogy egy sikeres és zöld Európát építhessünk. Elfogadhatatlan, hogy sem a magyar kormány, sem a Fidesz EP képviselői nem emelték fel a hangjukat ez ellen, megszavazták a jövőnket kockára tevő javaslatot.
     Az elkövetkezendő hét évre szóló EU-s agrárpolitika iránya épp ellentétes az Európai Zöld Megállapodás céljaival. Áldozatává válnak a biodiverzitási célok, a talaj termőképességének megőrzése, vizeink védelme és nem utolsó sorban a vidék megtartó képességének biztosítása. Az EU-források a kisgazdaságok és ökológiai gazdálkodók helyett továbbra is a klímaváltozást gyorsító nagyüzemi mezőgazdálkodáshoz áramlanak.  

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.