2020. október 24., szombat 13:10

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 24., szombat (OS) - Közel hatezer fiatal vállalkozóvá válását ösztönzi a kormányzati támogatás.

        A támogatási keret mintegy 3 ezer vállalkozás létrehozását segíti a 30 év felettiek, és közel 6 ezer vállalkozásét a 30 év alattiak körében.
     Támogatási kérelmet kizárólag a benyújtás előtt legfeljebb 3 hónappal korábban alakult vállalkozások adhatnak be. A Magyar Államkincstár 60 napon belül elbírálja a beérkezett kérelmeket, és kedvező támogatói döntés esetén kifizeti az igényelt összeg felét.
     Az államtitkár hozzátette, a 30 év alatti fiatalok még a nyugat-dunántúli, az észak-magyarországi régiókban jelentkezhetnek a programba, a 30 év feletti álláskeresők  számára rendelkezésre állt helyek már beteltek. A közép-magyarországi régióban a konvergencia régiókhoz képest tervezetten később indított tükörprogramban heteken belül várhatók az első utalások, már mintegy 150 fő be is nyújtotta a támogatási kérelmét.
     "A program a magyar kormány azon célját segíti, hogy hazánkban minél többen dolgozhassanak, a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése érdekében különösen fontos a vállalkozni vágyók támogatása" – hangsúlyozta Bodó Sándor.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.