2020. október 24., szombat 13:18

A Krajczáros Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. október 24., szombat (OS) - Nemzetközi gyertyagyújtási akció/ International candle lighting action

        November 11-e, 11 óra 11 perc az angolszász országokban az emlékezet pillanata. Ekkor minden esztendőben megállnak egy percre az emberek és a harctéren elesett katonák előtt tisztelegnek. Kabátjukon piros pipacs kitűzőt viselnek.
     Itthon és Közép-Európában kevésbé ismert a poppy szimbólummá válásának történet.
     Ezért a Krajczáros Alapítvány immáron XI. alkalommal szervezi meg a nemzetközi online akciót, ahol a családi otthonokban, a katonai sírkertekben, emlékműveknél mécsesek gyújtására orientálják a magyar és más népek polgárait. Egyben emlékfák ültetését is szorgalmazzák, valamint törekednek a vér virága, azaz a pipacs jelkép népszerűsítésére is.
     A 10 esztendős előzmény nyomán sok helyen már hagyományosnak tekintik e megemlékezést. A FB oldalukon - https://www.facebook.com/groups/1826910277549148/ - már most többen érdeklődtek, hogy az idén is lesz-e közös akció, amire egyértelmű igen a válasz.
     E tevékenységük sikerét, hatókörét jelzi, hogy felhívásukra a már kialakult partneri körükben évente 15-16 országból, mintegy 20 ezer főt érintően kaptak fotókkal, videókkal alátámasztott visszacsatolást. Az idén is hasonló léptékekre számítanak.
     A szervezőknek meggyőződése, hogy száz esztendő távlatában elérkezett az ideje a közös emlékezetnek, a népek közti megbékélésnek.

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.