2020. október 25., vasárnap 10:02

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2020. október 25., vasárnap (OS) - Életmentő lehet a non-invazív lélegeztetőgépek használata

        Az Operatív Törzs még május 5-én döntött arról, hogy a 200 fő feletti idősotthonok számára biztosítanak non-invazív lélegeztetőgépeket.
     Ezek a rendkívül egyszerűen kezelhető berendezések a fokozottan fulladó betegek számára nyújtanak átmeneti, de olykor életmentő segítséget, néhány órára javítják a beteg oxigenizációját, akár átmeneti légzészavart is megoldva a mentők kiérkezéséig. Működtetésükhöz nincs szükség különösebb szaktudásra. Nem kell intubálni a beteget, mint a kórházi invazív lélegeztetőgépek esetében, csupán oxigénmaszkon keresztül zajlik a légzéstámogatás. Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szakemberei fel is készítették erre az idősotthonok dolgozóit.
     15 olyan idősotthon van ma Magyarországon, amely 200 fő feletti ellátottal rendelkezik, ezekből 3 intézmény nem igényelt non-invazív lélegeztetőgépeket. A 3 idősotthonból 2 a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, egy pedig alapítványi fenntartású intézmény.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.