2020. október 26., hétfő 12:17

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - A Fidesz felelőtlen viselkedése helyett felelős tájékoztatásra és érdemi lépésekre van szükség a vírus elleni harcban!

Továbbra is csak a felelőtlenséget lehet látni a kormánytól annak ellenére, hogy az elmúlt napokban a járvány áldozatainak és a napi új fertőzötteknek a száma is újabb tragikus rekordot döntöttek meg. Varga Mihály miniszter maszk nélkül vett részt egy október 23-ai megemlékezésen, a Kormányzati Tájékoztatás Központ szóvivője pedig 16 ezer ember között szurkolt maszk nélkül egy meccsen.
     Ezzel a felelőtlen viselkedéssel pedig a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatják, hiszen aláássák a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet.
     A felelőtlen viselkedés helyett felelős tájékoztatásra és érdemi lépésekre van szükség! Az MSZP ezért követeli kezdetektől a folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást, amire nagy szükség lenne most is, mivel a mindenki számára ingyenesen elérhetővé tett influenza elleni védőoltással kapcsolatban is súlyos kérdések merülnek fel.

Kiadó: MSZP Országos Központ