2020. október 26., hétfő 12:17

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - A Fidesz felelőtlen viselkedése helyett felelős tájékoztatásra és érdemi lépésekre van szükség a vírus elleni harcban!

        Azonnali és érdemi intézkedésekre van szükség mivel a szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség. Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.
     Mindezek mellett pedig kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermeket váró családokra. Az ingyenes tesztelés mellett biztosítani kell, hogy a teljes fizetésükkel megegyező távolléti díj járjon azoknak, akiknek a járványügyi intézkedések miatt otthon kell maradniuk a gyermekükkel. Továbbá garantálni kell a várandós kismamák és a gyerekükkel otthon maradó szülők teljes felmondási védelmét is.

MSZP
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.