2020. október 26., hétfő 15:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - Napokig nyilaskeresztbe rendezett szófelhővel fogadta látogatóit egy kormányzati szerv által üzemeltetett honlap - A DK feljelentést tesz tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt

    Vérfagyasztó ábrába rendezett szófelhővel fogadta napokig látogatóit a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság elnevezésű kormányzati szerv által üzemeltetett honlap. A kezdőoldalon sokáig egy hatalmas nyilaskereszt volt látható, a portál üzemeltetői ugyanis – úgy látszik – ezt a mintát találták a legkifejezőbb illusztrációnak egy, az EMMI járványügyi útmutatóját bemutató cikkükhöz.

Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy egy kormányzati szerv honlapján napokig viríthat egy olyan, a magyar vészkorszakhoz kötődő önkényuralmi jelkép, amelynek égisze alatt több mint 600 ezer honfitársunkat gyilkolták meg a náci csatlósok. A Demokratikus Koalíció ezért feljelentést tesz tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt, és várjuk, hogy kiderüljön: ki a hibás azért, hogy egy központi kormányzati honlapon hosszú ideig senkinek nem szúrt szemet egy, az áldozatok leszármazottainak és a normális magyaroknak az érzéseit semmibe vevő, azt mélyen felkavaró náci szimbólum.

Barkóczi Balázs

a DK szóvivője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.