2020. október 26., hétfő 15:43

Az Agrárminisztérium közleménye
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - Megjelent az agrárminiszter aszályközleménye. Az agrárminiszter a 2020. kárenyhítési évre az ország egész területére aszályhelyzetet hirdetett.

    Adott kárenyhítési évben – egyéb támogatási feltétel fennállása esetén – csak abban az esetben és azon területekre fizethető aszálykárok után kárenyhítő juttatás, ha adott területtel kapcsolatban az aszályhelyzetről a miniszter legkésőbb tárgyév október 31-ig közleményt ad ki.

A most megjelent közlemény értelmében Magyarországon a 2020. kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt. Így – ha a legkésőbb szeptember 30-ig bejelentett és igazolt aszálykáruk van, valamint egyéb jogosultsági feltétel is fennáll, akkor – az érintett termelők az ország teljes területén részesülhetnek kárenyhítő juttatásban. A miniszter aszályközleménye a Földművelésügyi Értesítő LXX. évfolyamának 2020. október 22-i 10. számában jelent meg.
     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.