2020. október 26., hétfő 18:23

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. október 26., hétfő (OS) - Köves Slomó biztosan feljelent

    A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) megalakulása óta figyeli a Mi Hazánk Mozgalom működését és nyilvános politikai szerepléseit.
Az utóbbi időszakban több alkalommal is előfordult, hogy a magát nemzeti radikálisnak mondó politikai párt képviselői egyre bátrabban használnak olyan retorikát, amely egyértelmű antiszemita értelmezésekre ad lehetőséget a hallgatóság, a közvélemény részéről. A mozgalom politikusai megszólalásaikban többször is kimerítették az antiszemitizmus fogalmát, egyértelműen átlépve a konszenzuson alapuló antiszemita megnyilvánulások határmezsgyéjét.
A legutóbbi ilyen megnyilvánulás Mi Hazánk Mozgalom vezetőjéhez köthető, aki a pártnak az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján tartott megemlékezésén úgy fogalmazott, hogy "Köves Slomó biztosan feljelent ezért is, de feltenném azt a költői kérdést, miért van az, hogy Rákosi és Gerő is zsidó származásúak voltak?"
A politikus szerint ez a XVIII-XIX. századi betelepülés eredménye, amikor a zsidók és cigányok száma is gyakran megduplázódott, ezért elleneznek minden olyan bevándorlást, amelyben az adott "nép kultúrája, identitása és temperamentuma nagyon eltér a miénktől".
A TEV keresi annak jogi - mind büntetőjogi, mind polgárjogi vonatkozások- lehetőségét, hogy az ilyen és ehhez hasonló politikusi megnyilatkozásokat miként lehetne csírájukban elfojtani.

     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.