2020. október 27., kedd 15:17

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (5. rész)
    Budapest, 2020. október 27., kedd (OS) - A Magyar Orvosi Kamara további konstruktív együttműködésre szólítja fel a döntéshozókat, mind a COVID-19 járvány leküzdésében, mind a magyar egészségügy megújításában, fejlesztő átalakításában.

A fentiek hiányában hamarosan a járvány tömeges fertőzésekkel járó szakaszával kell szembenéznünk, potenciálisan napi több ezer új fertőzéssel és akár több százas nagyságrendű halálozással. Ehhez az egészségügy túlterhelése és az egészségügyi dolgozók tömegeinek megbetegedése miatt, a megfelelő ellátás hiányában egyéb betegségben elhalálozók száma is hozzáadódik majd.
     A 48 000 magyar orvos képviseletét ellátó Kamara a fentiek kapcsán szakmai támogatásáról biztosítja, valamint felszólítja Magyarország Kormányát, hogy a járvány okozta humanitárius és egészségügyi katasztrófa elkerülése érdekében mielőbb hozza meg a nemzetközi ajánlásoknak és gyakorlatnak megfelelő, szigorító intézkedéseket!

Kiadó: Magyar Orvosi Kamara