2020. október 27., kedd 15:58

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 27., kedd (OS) - Milyen sors vár a májrákos betegekre? Október a májrák elleni küzdelem hónapja is. A Gyógyulj Velünk Egyesület ismeretterjesztő riportot tett közzé a betegség kezelésének orvosi és emberi oldaláról, valamint ingyenes online betegnapot is szervez, ahol minden felmerülő kérdésre válaszolnak a májrákról.

        Sokan tudják, hogy október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ám azt sokkal kevesebben, hogy ekkor világszerte a májrákra is megpróbálják ráirányítani a figyelmet a betegszervezetek.  Idehaza minden évben mintegy kétezer betegnél fedeznek fel májrákot. A tévhitekkel ellentétben nemcsak a túlzott alkoholfogyasztás, hanem vírusfertőzések és anyagcsere-betegségek is okozhatnak olyan májkárosodást, amelynek talaján nagyobb kockázattal alakul ki májrák.
     Ugyan egyre szélesebb a magyar betegek számára is elérhető terápiás paletta, ám az életkilátásokat alapvetően továbbra is az határozza meg, hogy időben felismerik-e a májrákot. Azoknak van nagyobb esélye a gyógyulás esélyével felvenni a harcot a betegséggel, akiket meg tudnak operálni.

     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.