2020. október 27., kedd 16:10

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 27., kedd (OS) - Párbeszéd: Nem várhatunk erőteljes gazdasági mentőcsomagot a Fidesz-kormánytól – Varga Mihály miniszteri meghallgatásának tanulsága

        Hiába mélyül a gazdasági válság, nincs egy megnyugtató válasza sem a pénzügyminiszternek a sorjázó kérdésekre. A Vállalkozásfejlesztési bizottság mai ülésén éves beszámolóját megtartó Varga Mihály az ellenzéki képviselőknek adott válaszaival csúnyán leszerepelt.
     Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, utalva a kormány első hullámos, kudarcos gazdasági válságkezelésének következményeire – a régióban rekordméretű gazdasági visszaesésre és a negatív csúcsokat döntögető bizalmi indexekre –, elsőként azt szerette volna megtudni, bevezetik-e a válságkezelő alapjövedelmet, vagy várható-e végre bármilyen hasonlóan komoly, jövedelempótló intézkedés a kormánytól. Varga miniszter – törvényi kötelezettségét megszegve – egyszerűen figyelmen kívül hagyta a kérdést, miközben a magyar választók 73%-a támogatja az alapjövedelem bevezetését.
     A katás vállalkozók elleni lex Parragh, a büntetőadó bevezetése helyett Tordai Bence a pozitív ösztönzők hasznosságára és a szakmai szervezetek által megfogalmazott konstruktív kritikákra hívta fel a miniszter figyelmét, felszólítva a kormányt a lex Parragh visszavonására. Varga Mihály ismét adóelkerülőnek bélyegezte a katás vállalkozók jelentős részét, indokoltnak nevezte a sokat vitatott lépést, és semmilyen korrekcióra nem mutatkozott nyitottnak.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.