2020. október 28., szerda 09:43

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - A Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása az egészségügyi dolgozókra vonatkozó új jogviszony törvényi bevezetése kapcsán

A Magyar Orvosi Kamara a legfontosabb kérdéseket felmérte, közel 8000 orvostól kaptunk az elmúlt napokban visszajelzést, így az orvostársadalmat leképező véleményt ismertethetünk.

(Részletes adatok a MOK honlapján a hírek menüpontban olvashatók.)

Az orvosok 77 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a törvény jelen formája számára nem elfogadható. A közellátásban dolgozó orvosok több mint kétharmada névvel vállalta, hogy az új jogviszonyt nem fogja aláírni.  A közellátást elhagyni tervező orvosok 37,4% a magánegészségügyben kíván elhelyezkedni,át, a válaszadók több mint egyharmada pedig a szerződés aláírása helyett inkább az ország, vagy az ágazat elhagyását választaná.
     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara