2020. október 28., szerda 09:44

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - A Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása az egészségügyi dolgozókra vonatkozó új jogviszony törvényi bevezetése kapcsán

    a törvény hibás pontjait ki kell javítani a MOK javaslatai szerint, az ágazat dolgozóival egyeztetett módon
a Kamarákat mielőbb be kell vonni a most készülő jogszabályok, kormányrendeletek előkészítésébe, és a tagság javaslattételét is lehetővé tevő, megfelelő véleményezési időt kell biztosítani számukra
az orvostársadalmat, az ágazat dolgozóit és a betegeket tájékoztatni kell a kormányzati szándékról, a jogszabályok pontos tartalmáról és a tervezett intézkedésekről.
tájékoztatni kell egyes tisztázatlan helyzetű, a közellátásban dolgozó csoportok mellett a háziorvosokat, alapellátó gyermekorvosokat és fogorvosokat, valamint asszisztenseiket a bérrendezésüket megteremtő rendelkezésekről.
A Kamara konszenzusos törvénymódosítást (nem rendeleti szabályozást) vár a következő pontokban:
A vezényelhetőség (kirendelés, áthelyezhetőség) egészségügyi dolgozók számára elfogadható szabályozása: a munka törvénykönyvét meghaladóan csak egészségügyi válsághelyzetben, maximum 100 munkanapra történő kirendelés, világosan meghatározott mentesítő körülményekkel és juttatásokkal.
     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.