2020. október 28., szerda 11:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - Nevetséges indokkal utasította el a rendőrség, hogy nyomozzon a túlárazott lélegeztetőgépek ügyében

    A sajtó érdeklődését is felkeltette korábban, hogy a Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt brutálisan túlárazva. A Demokratikus Koalíció ezért feljelentést tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A Nemzeti Nyomozó Iroda azonban elutasította a feljelentést, arra hivatkozva, hogy a feljelentést tevő Varju László képviselő nem szolgáltatott elég bizonyítékot - magyarul nem folytatta le a nyomozást a hatóság helyett -, illetve, hogy a túlárazott lélegeztetőgépek ügyében már érkezett más megkeresés is Polt Péter legfőbb ügyészhez.

A Demokratikus Koalíció szerint nevetséges indokokat sikerült találnia a Nemzeti Nyomozó Irodának ahhoz, hogy elutasítsák a feljelentést. Bár jól tudjuk, hogy amíg Magyarországon Polt Péter lesz a legfőbb ügyész, akit Orbán Viktor irányít, semmiféle fideszes korrupciós ügyben nem történik majd érdemi nyomozás. Az viszont elképesztő, hogy azt kifogásolják, hogy a feljelentést tevő képviselő nem végzi el a nyomozók helyett a munkát, vagy, hogy egy korrupciótól erősen bűzlő ügyben több feljelentés is érkezik. Mi, európai magyarok nem hagyjuk annyiban ezt, minden gyanús ügynek a végére fogunk járni.

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.