2020. október 28., szerda 12:09

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - Az időhúzás ideje lejárt, eljött a cselekvés ideje! -

    Népszavazást kezdeményezett Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke abban a kérdésben, hogy: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország 2030-ra 65%-kal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest? A népszavazással párhuzamosan az LMP - Magyarország Zöld Pártja egy petíciót is elindít.

Az LMP  politikusa szerint erre a népszavazásra és a petícióra azért van szükség, mert miközben az Európai Bizottság nagyon fontos döntéseket hozott annak érdekében, hogy szigorodjanak a klímacélok és így a bolygó élhető maradjon, Orbán Viktor és kormánya egyáltalán nem érzékeli az éghajlatváltozás súlyosságát. Pedig a tudomány emberei, az éghajlatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és az európai zöldek szerint már ez a mostani klímacél is kevés, az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét az 1990-es szinthez képest legalább 65%-kal kellene csökkenteni, a most becélzott 55% helyett.

Félő, hogy a Fidesz meg fogja vétózni a szigorúbb klímacélokat, mert a kormány továbbra is a rövid távú gazdasági érdekekben hisz. A magyar emberek egészsége, a környezet és a természet állapota, illetve gyermekeink és unokáink jövője, a Föld sorsa csak az üres ígéretek szintjén érdeklik a kormányt – miközben Magyarország rendkívül kitett az éghajlatváltozás hatásainak.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.