2020. október 28., szerda 14:23

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. október 28., szerda (OS) - Miért nem tudnak eredményesen fellépni a magyar hatóságok az emberkereskedők ellen?

    Magyarország az egyik olyan európai ország, ahonnan a leggyakrabban rabolnak el nőket azzal a céllal, hogy prostitúcióra kényszerítsék őket. Ezt az Europol egyik vezetője mondta európai parlamenti meghallgatásán.

Tíz éve van a Fidesz hatalmon. Ennek tudatában kérdezzük a belügyminisztert: miért nem tudnak a magyar hatóságok eredményesebben fellépni az emberkereskedők ellen?

Az európai parlamenti meghallgatáson kiderült, hogy több kormány esetében is hiányzik a politikai akarat ennek a súlyos problémának a megoldásához, valamint a már meglévő egyezmények végrehajtásához.

Az MSZP ezért írásbeli kérdésekkel fordul a belügyminiszterhez, hogy kiderüljön: hogyan válhatott Magyarország az emberkereskedők egyik fő célpontjává.

MSZP

Bővebb információ: Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.