2020. október 29., csütörtök 08:50

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - A "kereszténydemokrata" és "nemzeti" kormány valódi arca

        Három olyan indítványom volt tegnap az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt, amelyeket egy magát nemzetinek és kereszténydemokratának valló kormánynak magától értődően kéne támogatnia. Sokatmondó, hogy a kormánypárti képviselők egyik javaslatot sem támogatták, így azok nem kerülhetnek a plenáris ülés napirendjére.
     Azt javasoltam többek között, hogy a Magyar Tudományos Akadémiának és a Magyar Művészeti Akadémiának ne lehessen tagja olyan személy, aki a rendszerváltás előtt titkosszolgálati tevékenységet folytatott. Ennek kapcsán korábban Orbán Viktort is kérdeztem, aki láthatóan zavarba jött, intézkedést ígért, azóta mégsem történt semmi.
     Határozati javaslatot nyújtottam be, hogy a magyar kormány tiltakozzon a Hagia Sophia mecsetté alakítása ellen, amely egyértelmű támadás a kereszténység ellen.
     Kezdeményeztem, hogy a kormány nyújtson jogi segítséget azoknak a belarusz polgároknak, akiket bebörtönöztek, megkínoztak, illetve elüldöztek hazájából a Lukasenka-rezsim elleni tüntetések során, az erőszakos karhatalmi fellépések következtében.
     A továbbiakban is minden eszközt be fogok vetni annak érdekében, hogy megmutassam a magát "kereszténydemokratának" és "nemzetinek" beállító kormány valódi arcát, és bebizonyítsam, hogy a szép szavak mögött a legtöbbször üres politikai semmitmondás áll.
     Csak a tettek számítanak.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.