2020. október 29., csütörtök 14:31

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - Pert indítok az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény döntés-előkészítő anyagaiért

        Pert indítok az EMMI ellen, mert nemrég közérdekű adatkérésemre megtagadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt megalapozó döntés-előkészítő anyagok és hatástanulmányok kiadását. Miközben azt állítják, hogy "az ellenzék és egyes médiumok félremagyarázzák a törvényt", a döntést megalapozó anyagokat nem hajlandóak nyilvánosságra hozni.
     Titkolja az EMMI, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt milyen szakmai előkészítés és hatásvizsgálat alapozta meg, mert abból például kiderülne, hogy a másodállás egy tollvonással való megtiltásával, a magán- és közellátás közti választás kikényszerítésével és az orvosok akár két évre történő átvezényelhetőségével hány orvos hagyhatja el az állami ellátást, hány rendelő, kórház zárhatja be a kapuit és hány beteg maradhat ellátás nélkül.

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.