2020. október 29., csütörtök 15:03

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2020. október 29., csütörtök (OS) - ÚJ KILENSEKET IS TUD FOGADNI A VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS EGYESÜLETA koronavírus járvány ellenére is működteti szolgáltatásait a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE). Mi több, új klienseket is fel tudnak venni a Louis Braille Támogató Szolgálat ellátottainak körébe, mert bővült a szállítási kapacitásuk. Nyár óta már két autóval dolgoznak, mert támogatást nyertek a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. TÁMAUTO 2020 című pályázatán személygépkocsi vásárlására. Fodor Ágnes elnök elmondta, hogy székhelyükön és minden szolgáltatásuknál gyakran fertőtlenítenek, és egyszerre csak egy utas szállítását végzik.

    Aki pedig maga nem kíván gyógyszertárba, boltba menni, annak a személyi segítők elhozzák a kívánt gyógyszereket és árucikkeket, illetve meghatalmazás alapján intézkednek hivatalos ügyében. Biztonságos helyen, Szugló utcai helyiségükben tartják a masszázs szolgáltatást, így nem kell a szokásos orvosi szakrendelőbe mennie annak, aki masszíroztatni szeretne. Továbbra is folytatódik a Braille írás-olvasás, és nyitva áll munkaidőben a Láthatár Segédeszköz Bolt. De nemcsak személyesen, hanem interneten is tudnak a látássérültek életvitelüket segítő eszközöket rendelni, így fehér botokat, nagyítókat, beszélő eszközöket. A közösségi klubok kisebb része élő, többsége viszont online programokat szervez. Kontakt személy Fodor Ágnes, telefonszám: 06703875260.
VGYKE Sajtóiroda


     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.