2020. november 6., péntek 13:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 6., péntek (OS) - Orbán el akarja kerülni az iskolabezárásokat, csak éppen a tanárok védelméért nem tesz semmit – Tömeges és ingyenes tesztelést, most!

    Orbán Viktor furcsa helyzetértékelést adott a pénteki interjújában, amikor az iskolák járványügyi kockázatait elemezve annyit tudott mondani, hogy "a biológia működik és ebben az életkorban az ember megy" ezért jobb, ha a diákok inkább az iskolában vannak. Igen miniszterelnök úr, a biológia működik és a járvány sajnos rohamosan terjed a gócpontoknak számító iskolákban is. A nagyszerű felismerés után már csak az a kérdés, hogy mit tesz ez ellen a kormány?

Egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a szülők és a tanárok is, de a Fidesz mégsem tesz semmit a védelmükben. A fővárosi vezetés azonban megunta a kormányzati tétlenséget, ezért annak feladatait átvállalva tömeges tesztelést indít Budapesten, amivel valamennyi budapesti iskolai dolgozó önkéntes szűrését biztosítja. Az MSZP már régóta hangsúlyozza a tesztelések bővítésének szükségességét, ezért felelős pártként anyagi támogatást nyújt a fővárosi tömeges teszteléshez.

Budapest már lépett, de mit tesz a kormány? Semmit, ugyanis Orbánék továbbra is kormányzati szinten tagadják a tesztelések jelentőségét – mint, ahogyan korábban a maszkviselés hatékonyságát is – a járvány elleni harcban.  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.