2020. november 9., hétfő 13:40

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 9., hétfő (OS) - A korlátozások elrendelése mellett a nyugdíjasok, a dolgozók és a családok megélhetését is biztosítani kell!

        A miniszterelnök hétfői bejelentése végre érdemi lépéseket tartalmaz, de az egészen biztos, hogy megkésve jutott el idáig. A kormány ugyanis hetek óta tétlenül nézte a számok egyre drámaibb alakulását, és mára már az is tisztán látszik, hogy a nyáron a fideszes politikusoknak fontosabb volt az adriai luxusjachtozás, mint a második hullámra való felkészülés.
     A tétlenkedésnek véget kell vetni! Lezárások jönnek, ezért még nagyobb szükség lesz arra, hogy a nyugdíjasok, a családok és a dolgozók segítséget kapjanak az államtól. Az MSZP - a többi ellenzéki párttal együtt - éppen ezért tett javaslatokat a támogatásukra, amelyek megvalósítását a miniszterelnök mai bejelentését követően már nem lehet tovább késleltetni.
     Az egyik legsürgetőbb feladat annak az embertelen helyzetnek az elkerülése, hogy az embereknek dönteniük kelljen az anyagi biztonságuk és a saját, vagy mások egészsége között. Ezért az MSZP szerint 100%-os táppénzt kell biztosítani mindenkinek a következő 90 napban, aki megbetegszik, vagy karanténba kerül. Továbbá gondoskodni kell azokról is, akik elveszítik a munkájukat, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.