2020. november 10., kedd 20:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 10., kedd (OS) - A DK reagálása Orbán Viktorra - A miniszterelnök bevallotta: vagy összeomlik az egészségügy, vagy nem

    Egy nappal azok után, hogy a kormány több hónapos semmittevése miatt Orbán Viktor leállította az országot, a miniszterelnök még rémisztőbb dolgot árult el. Orbán Viktor ma este azt mondta, hogy 50% az esély arra, hogy a magyar egészségügy a rendelkezésre álló orvossal és ápolóval kezelni tudja a helyzetet. Lefordítjuk: vagy igen, vagy nem.

A Demokratikus Koalíció szerint több hónapnyi kormányzati semmittevés és hazudozás után ma eljött az igazság pillanata. A “világszínvonalú egészségügyről", “szinte korlátlan“ egészségügyi kapacitásról hazudozó miniszterelnök ma magyar emberek halálát helyezte kilátásba. Ha ma bárki felteszi magának azt a kérdést, hogy az egészségügy el fogja-e látni, ha elkapja a vírust, arra az a miniszterelnök válasza, hogy vagy igen, vagy nem. Amilyen gyomorforgató szavak ezek, épp annyira tragikusak és szívszorítóak is.

Attól a miniszterelnöktől, aki az első számú felelőse az ország járvány elleni védekezésének és a kezdetektől egy személyben irányítja a védekezést, attól a miniszterelnöktől, aki személyesen ígérte meg, hogy az egészségügy mindenkit meg fog gyógyítani, attól a miniszterelnöktől ma annyira futotta, hogy a magyar egészségügy vagy összeomlik, vagy nem. Teljesen világos: a kormány elbukott a járvány elleni harcban.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.