2020. november 13., péntek 17:11

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 13., péntek (OS) - Zöld szemlélettel alakítják át a karácsonyi díszkivilágítást Budapesten

    
A zöld környezet megóvását előtérbe helyezve idén a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft új, környezetbarát díszekkel fényesíti majd Budapest köztereit advent első vasárnapjától. A fák megóvása mellett fontos szempont lesz az energiahatékonyság is.

Az idei díszítés látványa eltér a korábban megszokottól, mert a környezetvédelmi szempontokat helyezi előtérbe. A díszítés nagyrészt újrahasznosítható fapellet, valamint alumínium felhasználásával készült, a karácsonyi díszek most első alkalommal készülnek ilyen mértékben környezetbarát anyagokból Budapesten. A korábbi években az Andrássy úton és a Városháza parkban fákra tekert fényfüzéreket használtak a karácsonyi hangulat megteremtésére. A fényfüzérek fel- és letekerése azonban sérüléseket okozott az amúgy sem túl egészséges fákon, ezzel rövidítve azok élettartamát.

A Városháza parkban piros szívekkel, arany harangokkal és gömbdíszekkel ékesítenek fel 20 fát, melyeken így összesen 440 db dísz lesz. Az Andrássy út Deák tértől Oktogonig tartó szakaszán 26 fapár között átfeszített, 182 db, mintegy 60%-ban teljesen organikus anyagokat tartalmazó dísz található majd. A két helyszínen elhelyezett díszekhez felhasznált organikus anyagok az életciklus végén újrahasznosíthatóak, vagy bilológiailag lebomlanak, ezzel is csökkentve a főváros ökológiai lábnyomát.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.