2020. november 16., hétfő 13:39

A Jezsuita Rend közleménye
    Budapest, 2020. november 16., hétfő (OS) - Ezen a héten indul a 23. Faludi Nemzetközi Filmszemle: a fesztivál idei versenyprogramjába 28 kisjátékfilm, 13 dokumentumfilm, valamint 10 animációs/kísérleti film került be. A kivételesen ONLINE megvalósuló, ingyenes vetítéseken a hazai alkotók munkái mellett iráni, orosz, spanyol, francia, ukrán, indiai, török, amerikai és brazil filmeket is láthatunk majd.

    A fesztivál – melynek idei hívószava a KÖZÖSSÉGBEN – ebben az évben ONLINE kerül megrendezésre: a filmrajongók a szemle négy napja alatt a Faludi Filmszemle YouTube csatornáján keresztül nézhetik meg a versenyprogramot, illetve a Kitekintő szekcióba beválogatott alkotásokat. A programba bekerülő angol nyelvű filmek eredeti nyelven, a nem angol nyelvűek angol felirattal érhetők majd el.  
A filmes kategóriák győzteseiről a Pavel Lungin, Radu Jude, Nagy Dénes és Lázár Kovács Ákos alkotta zsűri dönt majd. Különdíjban részesül a legjobb elsőfilmes rendezés, emellett a nemzetközi ökumenikus zsűri, valamint diákzsűri is győztest hirdet majd a fesztivál ONLINE díjátadóján. A Kitekintő szekcióban idén 70 filmet nézhetnek meg az érdeklődők.
A fotós kategória zsűrijét Haris László, Gábor Enikő és Szamódy Zsolt Olaf alkotják, akik az önálló művek és a sorozatok közül is a legjobbakat díjazzák majd.
A vetítéseken kívül filmszakmai diszkussziókon, és a zsűritagokkal való beszélgetéseken is részt vehetnek azok, akik bekapcsolódnak a fesztivál programjába. A szemlével kapcsolatos részletek a Faludi Ferenc Akadémia honlapján érhetőek el.
    
     Kiadó: Jezsuita Rend

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.