2020. november 16., hétfő 22:34

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 16., hétfő (OS) - Orbán magyarok millióit fosztja meg több ezer milliárdnyi uniós forrástól!

    Orbán Viktor ma levélben üzente meg az Európai Uniónak, hogy Magyarország elutasítja az uniótól érkező kifizetések jogállami feltételekhez kötését, ezért megvétózza az uniós költségvetést. Tisztán látszik, hogy Orbánnak csak az az uniós pénz számít, amelyet a NER kegyeltjeinek oszthat szét. A magyar gazdaság mély gödörben van, ezért égető szüksége van az Európai Unió segítségére, ezzel szemben egyáltalán nincs szüksége a jogállamiság leépítésére és oligarchákra. Ezekre kizárólag Orbánnak van szüksége.

Orbán Viktor szerint azért kifogásolható a jogállami feltételek kiszabása, mert így a következő hétéves költségvetést és a rendkívüli helyreállítási csomagot olyan feltételekhez kötnék, amelyek nem határozzák meg, pontosan mi számít jogsértésnek, holott a magyar kormány már több mint egy évtizede tartó jogtiprása annyira szembeötlő, leplezetlen és gátlástalan, hogy azt sehogyan nem lehet homályos jogértelmezésekre fogva letagadni. A Párbeszéd szerint egy világjárvány idején a nemzetközi együttműködés fontossága felértékelődik, így kifejezetten aggasztónak tartja, hogy Magyarország kormányának fontosabb a hatalompolitikai játszmázás, mint a magyar emberek sorsa.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.