2020. november 17., kedd 15:04

A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. november 17., kedd (OS) -

    "A 2018-ban beszerzett, főként személyszállításra használható A319 és a Falcon 7X repülőgépek mellé 2023-24-ben megérkeznek Magyarországra a nagyméretű terhek hadszíntéri célba juttatására is alkalmas KC-390-esek. Ezzel teljessé válik a honvédség légi szállítási, kimenekítési, légideszant és légi utántöltő képességének fejlesztése. Az elmúlt években sokoldalú flottát szereztünk be a haderőnek, amellyel a felmerülő feladatok legszélesebb spektrumát tudjuk biztosítani nemzeti keretek között, szuverén módon" – nyilatkozta Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

Jackson Schneider, az Embraer Defense and Security elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: "Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarország Kormánya és a Magyar Honvédség termékünket, a piacon fellelhető legkorszerűbb többfeladatú szállítógépet választotta. Portugáliát követően Magyarország a második európai ország és NATO tagállam, mely a KC-390 mellett döntött. Egy kiemelkedően hatékony repülőgéptípusról van szó, köszönhetően a sebesség, a hasznos terhelés és a többfeladatúság példátlan kombinációjának".

     Kiadó: A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.