2020. november 18., szerda 11:24

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Tartós élelmiszer osztás mellett több, mint 150 potenciális emberélet megmentése

    Mostanában hozzászokhattunk, hogy a Szcientológia önkéntes lelkészek a járvány első és második hulláma alatt rendszeresen tartós élelmiszert, friss gyümölcsöt, ruhát, fertőtlenítőt, tanszereket osztanak – gyakran más szervezetekkel, egyházakkal összefogva – azoknak, akik épp rászorulnak ebben az embert próbáló helyzetben.

Nemrégiben még véradást is szerveztek az egyház budapesti központjában. Hasonló véradást a múltban már többször is tartottak a szcientológusoknál, most viszont a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó szolgálat munkatársai különösen elégedettek voltak, hisz a jelenlegi koronavírus helyzetben sokkal kevesebben adnak vért, holott most lenne a leginkább szükség erre. Ez alkalommal 53 szcientológus adott vért, fejenként potenciálisan három ember életét megmentve.

Nyíregyházán a belvárosban található a Szcientológia Egyház Nyíregyházi Missziója. Az önkéntes lelkészek megfigyelték, hogy a környék szemetesebb és gondozatlanabb mostanában, mint előtte. Így az önkéntes lelkészek sárga színű egyen-védőruhában, maszkban, gumikesztyűben és seprűvel felszerelve bejárták a környéket, és három 160 literes zsákra való hulladéktól tisztították meg az utcát, számos járókelő elismerését kiváltva.

Egyre több területen hirdetik az önkéntes lelkészek a mottójukat: "Mindig lehet valamit tenni!", és azt, hogy a járvány időszakában eljött az ideje az előítéletek nélküli összefogásnak.

     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.