2020. november 18., szerda 12:28

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Annyira nem bíznak az emberek a kormányban, hogy már a legkisebb megtakarításokat is értékálló valutába menekítik

    Az MSZP azonban már a válság kezdete óta azt követeli a kormánytól, hogy biztosítsa az emberek megélhetését. Ezért akarjuk a 80%-os bértámogatás bevezetését! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Továbbá 100%-os táppénzt kell biztosítani mindenkinek a veszélyhelyzet ideje alatt, aki megfertőződik vagy karanténba kerül azért, hogy ne kelljen dönteniük az anyagi biztonságuk és a saját vagy mások egészsége között.

Gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. A családoknak pedig érdemi támogatást kell nyújtani, ezért elengedhetetlen a családi pótlék, a GYES, a GYET és az anyasági támogatás azonnali megduplázása.

Az MSZP szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért - szociáldemokrata pártként - az esélyegyenlőségért, a szociális biztonság megteremtéséért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért harcol.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.