2020. november 18., szerda 14:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Mégsem vezetik be az egészségügyi törvénymódosítást? - A pánikkormány továbbra is kapkod

    Egy egészségügyi szakportálon jelent meg a kormány által módosított egészségügyi törvény kiszivárgott végrehajtási rendelete. Eszerint a kormány meghátrált, és a törvénymódosítás számos elemének a végrehajtását 2023. januárjáig elhalasztotta. Azok után, hogy a kormány hónapokon át nem csinált semmit és nem készítette fel az egészségügyet a második hullámra, most még abban a kevés dologban is visszakozik és kapkod, amit csinált.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány új egészségügyi törvényének végrehajtásának elhalasztása azt mutatja, hogy a kormány továbbra is pánikol és kapkod. A DK szerint a pánikkormány továbbra sem tudja, hogy mit kezdjen a 10 év alatt leépített egészségüggyel és hogyan tartsa meg azt az 5000 egészségügyi dolgozót, akik éppen a kormány módosítása miatt hagynák el a pályát. A DK szerint az egészségügyi törvényt a kormányváltás után a Magyar Orvosi Kamarával és a többi érdekképviselettel és szakmai szervezettel együtt kell majd újraírni.

Dr. Komáromi Zoltán

A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.