2020. november 19., csütörtök 08:20

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - 10-ből 1 szülő maga teszi ki gyermekét az internetes bántalmazás kockázatának, sok gyermekfotó jut illetéktelenek kezébe. Miközben egyre nagyobb nyilvánosságot kapnak az ilyen esetek, a szülők még nem elég tudatosak a veszélyekkel kapcsolatban. Az SOS Gyermekfalvak legfrissebb felmérése és videós kampánya a holnapi Gyermekjogi világnap alkalmából.

    Életünk nagy része az online világban zajlik. Posztolunk a közösségi médiában arról, hogy mit eszünk, mit olvasunk, kikkel töltjük az időnket, gyerekeinkről is tesszük fel a képeket, videókat. Minden, amit kirakunk, örökre az interneten fog keringeni. Olyan, mintha a hálószobánkba hívnánk meg több millió embert. Az SOS felmérésében arra volt kíváncsi, hogyan jelennek meg a gyerekek a szülők közösségi oldalain, illetve hogyan használják maguk a gyerekek a közösségi médiát. Az online kutatásban 1371 szülőt kérdeztek meg országszerte.

10-ből 6 szülő oszt meg fotót kiskorú gyermekéről a közösségi médiában széles nyilvánosság előtt, lényegesen kevesebben, mintegy harmaduk teszi ezt zárt csoportban, ahol csak közeli ismerősök látják. A szülők túlnyomó többsége olyan fotókat tesz ki, melyen a gyermek felismerhető, csupán 7 % jár el ellenkezőleg. Ráadásul 10-ből 1 osztott már meg olyan tartalmat, amin részlegesen vagy teljesen meztelen volt gyermeke!


     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.