2020. november 19., csütörtök 09:43

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - Már a kormánypárti országgyűlési képviselő szerint is meg kell kapniuk a szociális dolgozóknak a bérkiegészítést -

    Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke minap egy televíziós műsorban úgy fogalmazott, hogy az egészségügy után a szociális szektorban is meg kell kapnia mindenkinek az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítést. Ott tartunk tehát, hogy már a fideszes képviselők szerint is súlyos igazságtalanság, hogy a szociális szektor erőfeszítéseit semmilyen formában nem ismerték el az elmúlt hónapokban.  

Egyre kevésbé érthető, hogy a kormány miért nem hajlandó megadni a szociális dolgozóknak a bérkiegészítést: azt nyilván vitatni sem lehet, hogy rászolgáltak a plusz pénzre az elmúlt hónapokban, kutatások alapján az emberek többsége is támogatja az intézkedést, és Bánki Erik nyilatkozata alapján a kormánypárti képviselők is jogosnak érzik. Lassan ideje lenne feldolgozniuk, hogy ez a lépés elkerülhetetlen, és időhúzás, félrebeszélés és sértegetés helyett végre ismerjék el azok munkáját is, akik saját egészségüket kockáztatva működtetik a vírushelyzet idején is a szociális ellátórendszert.  

Arra kérjük Bánki Eriket, hogy ha már ilyen bátran elismerte, hogy a kormány alaptalanul különbözteti meg hátrányosan a szociális dolgozókat, akkor bizottsági elnökként vesse latba a befolyását, és küzdjön azért, hogy még idén megkapják a bérkiegészítést.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.