2020. november 19., csütörtök 11:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - A pánikkormány ócska ígérgetése semmilyen szempontból nem segít a pedagógusokon - Még mindig nem fizetnek százszázalékos táppénzt a koronavírus-fertőzött tanároknak

    Több pedagógusszervezet jelezte már, hogy a kormány intézkedései kevesek ahhoz, hogy megvédjék a tanárokat. A Pedagógusok Demokratikus Szervezete ismét felhívta például a figyelmet, hogy az ígérgetések ellenére napokig kell várni, míg a COVID-gyanús diákokat és tanárokat tesztelik, és a százszázalékos táppénzt sem kapják meg a koronavírussal fertőzött pedagógusok.

A Demokratikus Koalíció szerint a pánikkormány ócska ígérgetése semmilyen szempontból nem segít a pedagógusokon. A vírus akkor is jelen lesz és fertőzni fog, ha következetesen elodázzák a tesztelést, és titkolják az adatokat, a tanároknak pedig akkor is jár a teljes táppénz, ha a pánikkormány képtelen felfogni, hogy milyen veszélynek vannak kitéve a frontvonalban dolgozó tanárok, akik sorra fertőződnek meg. Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk azt a felelőtlenséget, ahogyan Orbánék a tanárokat semmibe veszik. Ez a felelőtlenség és tehetetlenség vezetett oda, hogy leállították az országot, és ez fogja előidézni a katasztrófák további sorát is.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.